Kluba Biedriem

Lietotājvārds

Parole


Kļūt par BMW Kluba biedru?

Dīlera Ziņas

BMW Motorrad 90 gadi: 6. daļa - R 37 – BMW dodas sportot

BMW Motorrad 90 gadi: 6. daļa - R 37 – BMW dodas sportot Oriģinālā R 32 tūlītējie panākumi ļāva BMW kļūt par nopietnu industrijas spēlētāju pat vēl piecus gadus, pirms kompānija sāka izstrādāt tās pirmo automobili, turklāt ikoniskais modelis marku ieveda motoru sporta pasaules augstākajā līmenī. Esiet pazīstami ar R 37… Ar 8,5 zirgspēku 494 cm3 motoru, maksimālo ātrumu 90 km/h un ... » Lasīt tālāk
 

IELŪDZAM PASAULĒ X

IELŪDZAM PASAULĒ X Tikai Inchcape BM Auto salonā sadarbībā ar BMW Financial Services akcijas piedāvājums BMW X3 modeļiem.* • Dāvanā papildaprīkojums par summu 4999 EUR • Īpašs ikmēneša maksājums sākot no 499 EUR • Pirmā iemaksa tikai 10% un līzinga pavasara maksājumu brīvdienas 3 mēneši Turklāt Kasko + OCTA apdrošināšana visam gadam tikai ... » Lasīt tālāk
 

PAVASARIS. IEDVESMA. INOVĀCIJAS. INDIVIDUALITĀTE. LABĀKAIS PAVASARA APRĪKOJUMS.

PAVASARIS. IEDVESMA. INOVĀCIJAS. INDIVIDUALITĀTE. LABĀKAIS PAVASARA APRĪKOJUMS. Kad esat ceļā, vienmēr ir kas jauns, ko atklāt – skaista pludmale, kalni un ielejas, mājīga kafejnīca ceļa malā. Lai kurp Jūs šogad dotos, vēlamies, lai Jūsu ceļojums ir drošs un interesants, tādēļ esam sagatavojuši īpašus piedāvājumus Jums un Jūsu BMW. Plašais BMW oriģinālo aksesuāru un aprīkojuma klāsts atsvaidzinās ... » Lasīt tālāk
 

BMW Motorrad 90 gadi, 5 daļa: R32

BMW Motorrad 90 gadi, 5 daļa: R32 BMW Motorrad 90 gadi. R 32 1922. gadā radīts uz rasēšanas dēļa, BMW pirmais motocikls – R 32 – Berlīnes izstādē 1923. gadā izraisīja īstu sensāciju. Apveltīts ar brīnišķīgu dizainu un ekonomisks ekspluatācijā, R 32 kļuva par pamatakmeni, no kura atspērās visa BMW panākumiem bagātā motociklu vēsture… Foto: R 32: ar ... » Lasīt tālāk
 

BMW Motorrad 90 gadi, 4. daļa - Maksis Frics

BMW Motorrad 90 gadi, 4. daļa - Maksis Frics BMW Motorrad 90 gadi – Maksis Frics Lidmašīnu motoru ražotājs BMW savu pirmo motociklu prezentēja 1923. gada izskaņā. Tā radītājs bija aizrautīgais iekšdedzes dzinēju konstruktors Maksis Frics. Vēstures annālēs uz visiem laikiem ierakstīts kā BMW pirmā motomodeļa R32 autors, Frics bija veicis interesantu un notikumiem bagātu ... » Lasīt tālāk
 

• Jaunais BMW X5

Jaunais BMW X5

•    Trešās paaudzes BMW X5, "Sports Activity Vehicle" segmenta pamatlicējs un pasaules tirgus līderis savā klasē, nodrošina jaunus iespaidīga dizaina, liela plašuma, mūsdienīgas daudzpusības standartus, kā arī lielu braukšanas prieku.

•    Raksturīga pazīme ir pilnveidots virsbūves dizains; iespaidīgs, satraucošs izskats no priekšpuses ar priekšējo apaļo lukturu pāri, kas izplešas līdz viegli atpazīstamajam BMW nierveida formas radiatora režģim; eleganti izstieptais siluets; uzmanību piesaistošā sānu izciļņa līnija virs spēcīgi izliektās riteņu arkas; horizontālās līnijas un gludās virsmas automašīnas aizmugurē; aprīkojums, kas nodrošina teicamas automašīnas aerodinamiskās īpašības un kas harmoniski iekļaujas auto kopējā dizainā, tostarp siltā gaisa plūsma, spiediena izlīdzinātāji un ar gaisa spiedienu darbināmi automašīnas aizmugurējā stikla tīrītāji.

•    Jaunas personalizācijas iespējas: īpašnieki var personalizēt savu automobili, izvēloties jaunās "Design Pure Experience" un "Design Pure Excellence" dizaina iespējas un "M Sport" paketi; ārējos un iekšējos komponentus var pasūtīt gandrīz jebkādās kombinācijās.



•    Lielāks plašums, dzidrums un luksusa gaisotne salonā; augstāka sēdekļu pozīcija; zemu novietots instrumentu panelis ar horizontālām rindām, kas sniedzas līdz durvju apmalēm un papildu apmaļu virsmai; lielākas iespējas mainīt salona iekšpusi, pateicoties proporcijā 40:20:40 sadalīto salokāmo aizmugurējo sēdekļu atzveltnei; bagāžas nodalījuma ietilpība: 650–1870 litri; automātiskas bagāžas nodalījuma durvis kā standartfunkcija; bagāžas nodalījuma durvis tagad var atvērt un aizvērt arī ar tālvadības pulti, kā arī no vadītāja sēdvietas; papildus ir iespējams pasūtīt paaugstināta komforta aizmugures sēdekļus vai arī papildu trešo sēdekļu rindu.



•    Šobrīd pieejami trīs dzinēju varianti: BMW X5 xDrive50i ar jaunās paaudzes V8 benzīna dzinēju (330 kW/450 zs), BMW X5 xDrive30d ar uzlabotu sešu clindru dīzeļdzinēju (190 kW/258 zs) un BMW X5 M50d "M Performance Automobile" ar trīs-turbīnu sešu clindru dīzeļdzinēju (280 kW/381 zs). Šā gada decembrī dzinēju klāstam tiks pievienoti BMW X5 xDrive40d, BMW X5 xDrive35i, BMW X5 xDrive25d un BMW X5 sDrive25d (CO2 emisiju daudzums nepārsniegs 149 g/km).



•    Īpaša uzmanība pievērsta degvielas patēriņa un emisiju samazināšanai, samazinot automašīnas svaru, optimizējot gaisa plūsmu sadali, uzlabojot dzinēju tehnoloģiju un iekļaujot standarta komplektācijā ārkārtīgi efektīvo astoņu ātrumu automātisko pārnesumkārbu, kurā papildus ietverta BMW "EfficientDynamics" tehnoloģija; tiek piedāvāta arī "Auto Start-Stop" funkcija, ECO PRO režīms, tostarp tukšgaitas funkcija un proaktīvā braukšanas palīgsistēma; visi modeļi jau tagad atbilst Euro 6 emisiju standartam.



•    Braukšanas režīma kontroles slēdzis ir iekļauts standarta komplektācijā; var izvēlēties komfortam, dinamikai un profesionālām vajadzībām izstrādātās adaptīvās balstiekārtas paketes un "Adaptive M" balstiekārtu, lai uzlabotu sportiskā braukšanas stila iespējas un braukšanas komfortu; visos modeļos ir iekļauta elektriskā stūres pastiprinātāja sistēma; papildus iespējams izvēlēties aktīvo stūres vadības sistēmu.



•    Standarta BMW xDrive četru riteņu piedziņas sistēma (izņemot BMW X5 sDrive25d), pieejama arī kopā ar dinamisko gaitas kontroli, kas iekļauta dinamikai un profesionālām vajadzībām izstrādāto adaptīvo balstiekārtu paketēs; xDrive pirmo reizi ir aprīkots ar statusa attēlojumu.



•    Citi jaunievedumi BMW "ConnectedDrive" klāstā: BMW "Head-Up" displejs ar pilnu krāsu spektru un jaunu displeja saturu; BMW nakts apgaismojums ar spēju detektēt cilvēkus un dzīvniekus un dinamiskās gaismas starmetis, brīdināšana par braukšanas joslu maiņu, informācija par ātruma ierobežojumiem, jauna BMW palīgierīce automobiļa novietošanai stāvvietā ar garenisku un sānu vadību*, apkārtnes skats ar 360 grādu displeju, braukšanas palīgierīce, tostarp brīdināšana par novirzīšanos no braukšanas joslas plus brīdināšana par sadursmēm un kājāmgājējiem ar bremzēšanas funkciju; braukšanas palīgierīce "Plus", kam papildus pieejama aktīvās kruīzkontroles funkcija, kura aprīkota ar "Stop & Go" funkciju, tostarp bremzēšanu līdz automašīnas apturēšanai, satiksmes sastrēgumu palīgsistēma ar aktīvu ātruma un stūres leņķa kontroli bez vadītāja darbības*; plašs mobilitātes un tiešsaistes pakalpojumu klāsts, piemēram, durvju sardzes pakalpojumi, tālvadības pakalpojumi, viedā ārkārtas izsaukumu funkcija, reāllaika satiksmes informācija, piekļuve internetam, Facebook un Twitter lietošana automašīnā, diktofona funkcija ar pilnīgu runas atpazīšanu e-pastiem, SMS un lietišķām vēstulēm, izklaide tiešsaistē.



*plānotā pieejamība: sākot no 2013. gada decembra

•    Modernas aprīkojuma iespējas: autonoms, līdz 10,25 collām plats vadības displejs standarta komplektācijā iekļautajai iDrive operētājsistēmai; skārienu vadāmierīce ar skārienjutīgu virsmu un papildus iespējams pievienot navigācijas sistēmu; augstas kvalitātes materiāli; ietilpīgāki glabāšanas nodalījumi; "Bang & Olufsen" augstas kvalitātes visaptverošā skanējuma audiosistēma, paaugstināta komforta aizmugures sēdekļi, un aizmugures sēdvietās jauna izklaides sistēma ar diviem displejiem, kas visas pieejamas kā papildiespējas.



•    Dzinēju varianti:
BMW X5 xDrive50i: V8 benzīna dzinējs ar BMW "TwinPower Turbo" tehnoloģiju (divi turbokompresori, tiešā iesmidzināšana, VALVETRONIC),
Tilpums: 4,395 cc, jauda: 330 kW/450 zs. 5500 apgr./min.,
maks. griezes moments: 650 Nm (479 lb-ft) ar 2000–4500 apgr./min.,
Paātrinājums [0–100 km/h (62 jūdzes stundā)]: 5,0 sekundes,
maksimālais ātrums: 250 km/h (155 jūdzes stundā).
Vidējais degvielas patēriņš saskaņā ar ES standartu:
10,4–10,5 litri uz 100 kilometriem (27,2–26,9 mpg imp),
CO2 emisiju daudzums saskaņā ar ES standartu: 242–244 g/km (rādītāji
atkarīgi no norādītā riepu formāta), izplūdes gāzu standarts: Euro 6.

BMW X5 xDrive30d: sešu cilindru dīzeļdzinējs ar
BMW "TwinPower Turbo" tehnoloģiju (turbokompresors ar maināmas ģeometrijas ieplūdi, augsta spiediena tiešo iesmidzināšanu),
Tilpums: 2993 cc, jauda: 190 kW/258 zs. 4000 apgr./min., maks. griezes moments:
560 Nm (413 lb-ft) ar 1500–3000 apgr./min.,
Paātrinājums [0–100 km/h (62 jūdzes stundā)]: 6,9 sekundes,
maksimālais ātrums: 230 km/h (143 jūdzes stundā).
Vidējais degvielas patēriņš saskaņā ar ES standartu:
6,2 litri uz 100 kilometriem (45,6 mpg imp),
CO2 emisiju daudzums saskaņā ar ES standartu: 162–164 g/km (rādītāji atkarīgi no norādītā riepu formāta), izplūdes gāzu standarts: Euro 6.

BMW X5 M50d: sešu cilindru dīzeļdzinējs ar "M Performance TwinPower Turbo" tehnoloģiju (trīs augsta spiediena turbokompresori ar maināmas ģeometrijas turbīnu), tiešā degvielas iesmidzināšana caur kopējo degvielas maģistrāli
ar pjezo iesmidzinātājiem, maksimālais iesmidzināšanas spiediens — 2200 bāri).
Tilpums: 2993 cc, jauda: 280 kW/381 zs. 4400–4400 apgr./min.,
maks. griezes moments: 740 Nm (546 lb-ft) ar 2000–3000 apgr./min.,
Paātrinājums [0–100 km/h (62 jūdzes stundā)]: 5,3 sekundes,
maksimālais ātrums: 250 km/h (155 jūdzes stundā).
Vidējais degvielas patēriņš saskaņā ar ES standartu: 6,7 litri uz 100 km (42,2 mpg imp),
Vidējais degvielas patēriņš saskaņā ar ES standartu: 177 g/km, izplūdes gāzu standarts Euro 6.

BMW Group
BMW Group ir viens no veiksmīgākajiem automobiļu un motociklu ražotājiem pasaulē ar BMW, MINI, Husqvarna Motorcycles un Rolls-Royce zīmoliem. BMW Group kā pasaules mēroga uzņēmumam pieder 25 ražotnes un montāžas rūpnīcas 14 valstīs, un tā ir izveidojusi vispasaules tirdzniecības tīklu vairāk nekā 140 valstīs.

2011. gadā BMW Group visā pasaulē pārdeva aptuveni 1,67 miljonus automobiļu un vairāk nekā 113 000 motociklu. Pirmsnodokļu peļņa 2010. gadā bija 4,8 miljardi eiro, bet kopējie ienākumi – 60,5 miljardi eiro. 2010. gada 31. decembrī BMW Group strādāja apmēram 95 500 darbinieku visā pasaulē.

BMW Group panākumu pamatā vienmēr bijusi ilgtermiņa stratēģija un atbildīga rīcība. Tāpēc uzņēmums nodrošina ekoloģisku un sociālu ilgtspēju, kuras pamatā neatņemama uzņēmuma stratēģijas daļa ir vērtību kopums – augsta atbildība par izstrādājumiem un skaidra apņemšanās saglabāt resursus. BMW Group pūļu rezultātā pēdējo septiņu gadu laikā tā ir iekļauta Dow Jones ilgtspējas indeksā kā nozares līderis.


www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Ja jums ir jebkādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums:

Korporatīvās komunikācijas

BMW Group Sweden + Nordic
Michael De Geer
Korporatīvo komunikāciju vadītājs

Gårdsvägen 11
Box 1525
SE - 171 29 Solna
T   +46-8-470 60 62
M  +46-708-47 06 06
F   +46-8-470 60 38
michael.de.geer@bmw.se
http://www.bmw.se