Kluba Biedriem

Lietotājvārds

Parole


Kļūt par BMW Kluba biedru?

Dīlera Ziņas

Jaunais BMW X5

Jaunais BMW X5 • Trešās paaudzes BMW X5, "Sports Activity Vehicle" segmenta pamatlicējs un pasaules tirgus līderis savā klasē, nodrošina jaunus iespaidīga dizaina, liela plašuma, mūsdienīgas daudzpusības standartus, kā arī lielu braukšanas prieku. • Raksturīga pazīme ir pilnveidots virsbūves dizains; iespaidīgs, satraucošs izskats no ... » Lasīt tālāk
 

BMW Motorrad 90 gadi: 6. daļa - R 37 – BMW dodas sportot

BMW Motorrad 90 gadi: 6. daļa - R 37 – BMW dodas sportot Oriģinālā R 32 tūlītējie panākumi ļāva BMW kļūt par nopietnu industrijas spēlētāju pat vēl piecus gadus, pirms kompānija sāka izstrādāt tās pirmo automobili, turklāt ikoniskais modelis marku ieveda motoru sporta pasaules augstākajā līmenī. Esiet pazīstami ar R 37… Ar 8,5 zirgspēku 494 cm3 motoru, maksimālo ātrumu 90 km/h un ... » Lasīt tālāk
 

IELŪDZAM PASAULĒ X

IELŪDZAM PASAULĒ X Tikai Inchcape BM Auto salonā sadarbībā ar BMW Financial Services akcijas piedāvājums BMW X3 modeļiem.* • Dāvanā papildaprīkojums par summu 4999 EUR • Īpašs ikmēneša maksājums sākot no 499 EUR • Pirmā iemaksa tikai 10% un līzinga pavasara maksājumu brīvdienas 3 mēneši Turklāt Kasko + OCTA apdrošināšana visam gadam tikai ... » Lasīt tālāk
 

PAVASARIS. IEDVESMA. INOVĀCIJAS. INDIVIDUALITĀTE. LABĀKAIS PAVASARA APRĪKOJUMS.

PAVASARIS. IEDVESMA. INOVĀCIJAS. INDIVIDUALITĀTE. LABĀKAIS PAVASARA APRĪKOJUMS. Kad esat ceļā, vienmēr ir kas jauns, ko atklāt – skaista pludmale, kalni un ielejas, mājīga kafejnīca ceļa malā. Lai kurp Jūs šogad dotos, vēlamies, lai Jūsu ceļojums ir drošs un interesants, tādēļ esam sagatavojuši īpašus piedāvājumus Jums un Jūsu BMW. Plašais BMW oriģinālo aksesuāru un aprīkojuma klāsts atsvaidzinās ... » Lasīt tālāk
 

BMW Motorrad 90 gadi, 5 daļa: R32

BMW Motorrad 90 gadi, 5 daļa: R32 BMW Motorrad 90 gadi. R 32 1922. gadā radīts uz rasēšanas dēļa, BMW pirmais motocikls – R 32 – Berlīnes izstādē 1923. gadā izraisīja īstu sensāciju. Apveltīts ar brīnišķīgu dizainu un ekonomisks ekspluatācijā, R 32 kļuva par pamatakmeni, no kura atspērās visa BMW panākumiem bagātā motociklu vēsture… Foto: R 32: ar ... » Lasīt tālāk
 

• Gada dzinēja balva 2012

Gada dzinēja balva 2012

Četri godalgoti modeļi ar darba tilpumu no 1,6 līdz 4,0 litriem – starptautiski atzītajā dzinēju konkursā BMW Group atkal sevi pierāda kā visveiksmīgākais automobiļu ražotājs

Minhene/Štutgarte. 2012. gada Starptautiskā gada dzinēja balvā nepārspēti titulu īpašnieki un triumfējoši jaunpienācēji nostiprina BMW Group atzīto pārākumu. Dzinēji, kas nodrošina efektīvu jaudu šībrīža BMW un MINI modeļiem, godalgoti veselās četrās no astoņām darba tilpuma kategorijām. Uzvarētāju četrinieks ietver divus četru cilindru dzinējus, vienrindas sešu cilindru dzinēju un astoņu cilindru dzinēju. Savā klasē labākā dzinēja titulu ieguva MINI John Cooper S 1,6 litru turbodzinējs, jaunā BMW 328i un citu automobiļu četru cilindru dzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju, BMW 1. sērijas M Coupé vienrindas sešu cilindru dzinējs ar M TwinPower Turbo un V8 zem BMW M3 pārsega. Šī gada uzvarētājus izraudzījās starptautiska žūrija, ko veidoja 76 autožurnālisti no 36 valstīm. Gada dzinēja balvas tika pasniegtas Štutgartē Engine Expo izstādes laikā.

Jaunākie panākumi turpina BMW Group uzvaru sēriju pasaulē svarīgākajā dzinēju konkursā. Pateicoties grupas ievērojamajai izstrādes pieredzei šajā jomā, tā kopš 1999. gada ir guvusi vairāk nekā 50 klases un kopvērtējuma Starptautiskā gada dzinēja balvas uzvaras. Arī 2012. gadā plašais BMW un MINI modeļu atšķirīgo dzinēju klāsts dominēja daudzās darba tilpuma kategorijās. Turklāt jaunākajiem titulu ieguvējiem ir neparasti plašs jaudas diapazons – no 135 kW/184 ZS līdz 309 kW/420 ZS.

2012. gada konkursā 1,4 līdz 1,8 litru darba tilpuma klases balva tika piešķirta dzinējam, kas darbojas zem MINI Cooper S pārsega, atkārtojot tā iepriekšējā gada panākumus. 1,6 litru četru cilindru dzinējs ar dalīto kanālu turbokompresoru, tiešo degvielas iesmidzināšanu un variējamu vārstu kontroli, kuras pamatā ir BMW patentētā VALVETRONIC tehnoloģija, nodrošina 135 kW/184 ZS maksimālo jaudu. Citu šī dzinēja svarīgāko raksturlielumu vidū ir ne tikai iespaidīga jaudas atdeve, bet arī šai klasei neticama efektivitāte.


Uzlabotu braukšanas prieka apvienojumā ar neticami zemu degvielas patēriņu un izmešu līmeni piedāvā arī 2,0 litru dzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju. 180 kW/245 ZS četru cilindru dzinējs ar turbokompresoru, augstas precizitātes tiešo iesmidzināšanu un VALVETRONIC acumirklī apbūra žūriju, triumfējot 1,8 līdz 2,0 litru darba tilpuma kategorijā. Šis dzinējs šobrīd darbojas jaunajā BMW 328i Sedan, BMW 528i un BMW Z4 sDrive28i, kā arī BMW X3 xDrive28i un BMW X1 xDrive28i modeļos.

Augstāko novērtējumu 2,5 līdz 3,0 litru klasē saņēma sešu cilindru vienrindas dzinējs, kura tehnoloģija jau agrāk ir vairākkārt pārliecinājusi tiesnešus. Gan 2007. gadā, gan 2008. gadā šis 3,0 litru dzinējs ar diviem turbokompresoriem, augstas precizitātes iesmidzināšanu un Double VANOS ieguva Gada dzinēja balvu kopvērtējumā. Tas ir pamatā gan M TwinPower Turbo dzinējam BMW 1. sērijas M Coupé, gan BMW TwinPower Turbo dzinējam automobilī BMW Z4 sDrive35is. Šī izcilā vienrindas sešu cilindru dzinēja ar lieliem apgriezieniem maksimālā jauda ir 250 kW/340 ZS. Tādējādi tiek iegūts patiešām izcils sniegums, kas tam nodrošinājis vēl vienu Gada dzinēja balvu.

Šo izcilo sasniegumu pārspēj tikai ceturtā BMW Group 2012. gadā godalgotā dzinēja panākumi. Jau piekto gadu pēc kārtas BMW M3 jaudīgo sporta automobiļu V8 dzinējs nosaka toni 3,0 līdz 4,0 litru darba tilpuma klasē. 4,0 litru dzinēja bez pūtes nemainīgo pievilcību nodrošina M lielo apgriezienu koncepcija, 309 kW/420 ZS maksimālā jauda un neticams vilces spēks. Turklāt šis astoņu cilindru dzinējs ir ārkārtīgi efektīvs, pateicoties Auto Start-Stop funkcijai, bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmai un citām efektīvās dinamikas tehnoloģijām.

BMW Group

BMW Group ir viens no veiksmīgākajiem automobiļu un motociklu ražotājiem pasaulē ar BMW, MINI, Husqvarna Motorcycles un Rolls-Royce zīmoliem. BMW Group kā pasaules mēroga uzņēmumam pieder 25 ražotnes un montāžas rūpnīcas 14 valstīs, un tā ir izveidojusi vispasaules tirdzniecības tīklu vairāk nekā 140 valstīs.

2011. gadā BMW Group visā pasaulē pārdeva aptuveni 1,67 miljonus automobiļu un vairāk nekā 113 000 motociklu. Pirmsnodokļu peļņa 2010. gadā bija 4,8 miljardi eiro, bet kopējie ienākumi – 60,5 miljardi eiro. 2010. gada 31. decembrī BMW Group strādāja apmēram 95 500 darbinieku visā pasaulē.

BMW Group panākumu pamatā vienmēr bijusi ilgtermiņa stratēģija un atbildīga rīcība. Tāpēc uzņēmums nodrošina ekoloģisku un sociālu ilgtspēju, kuras pamatā neatņemama uzņēmuma stratēģijas daļa ir vērtību kopums – augsta atbildība par izstrādājumiem un skaidra apņemšanās saglabāt resursus. BMW Group pūļu rezultātā pēdējo septiņu gadu laikā tā ir iekļauta Dow Jones ilgtspējas indeksā kā nozares līderis.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview